Vi kräver en mänsklig sjukförsäkring!

Den svenska sjukförsäkringen fungerar inte. Människor står utan trygghet när sjukdom slår till. Lämnade utan ersättning blir de bollade mellan olika myndigheter. Nu kräver vi en mänsklig sjukförsäkring – politikerna måste laga det som är trasigt.  

Idag spelar det ingen roll om den som är sjuk kan uppvisa ett läkarintyg. Försäkringskassans avslag präglas av rättsosäkerhet och godtycklighet. Allt för många har tvingats sälja tillhörigheter, låna pengar eller ta ut sin pension i förtid för att överleva ekonomiskt. Coronapandemin har satt ett skarpt strålkastarljus på det här misslyckandet.

Nu ställer vi frågan till landets ledande politiker – är ni beredda att genomföra vad som krävs för en mänsklig sjukförsäkring? Läs våra krav

Det finns en väg framåt. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) har en rad förslag på sitt bord som måste läggas fram. Pengarna finns. Nu handlar det om prioriteringar för regeringen och samarbetspartierna i budgetarbetet. Och politiskt mod från riksdagsledamöter att vilja stå på rätt sida. 

Skriv under för en mänsklig sjukförsäkring

Gå med i kampanjen och påverka ansvariga politiker.

https://manskligsjukforsakring.nu/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *